Quantum-Coach; brainstorm en pilot   1 comment

Onder deze (werk-)titel onderstaande bijdrage op deze aparte QT-blogpagina. We nodige je van harte uit te reageren en actief in te haken.

Posted 21 oktober 2011 by Margaruud

One response to “Quantum-Coach; brainstorm en pilot

Subscribe to comments with RSS.

 1. Coaching en Quantum-Touch: Quantum-Coach

  Het gesproken woord…ken de beperkingen, leer de toevoegende kracht, tbv meer power van Quantum-Touch en versnelling van het loslaten van energetische blokkades.
  Een goede gesprekstechniek kan helpen.

  Als coach ben je betrokken bij veranderingstrajecten, of sterker nog transformatieprocessen van personen, die letterlijk en figuurlijk een energetisch zetje zouden kunnen krijgen…Sommige coaches zoeken niet voor niets naar een lichamelijke aanvulling van in hoofdzaak verbaal-agogische activiteiten.

  Hoe kun je met behulp van een effectieve gesprekstechniek het proces van loslaten van ballast ondersteunen? Hoe kun je met Quantum-Touch dit energetisch ondersteunen?

  QUANTUM-COACHING
  QT is een krachtig hulpmiddel dat ook werkt zonder het gesproken woord of verbale begeleiding. In de workshop level 1 leer je zelfs dat het handig kan zijn om bij sommige emotionele kwesties het ‘woord’ (soms heel veel woorden) maar even te stoppen. Je richt je dan helemaal op het liefdevol en zwijgend laten stromen van de energie. Dat is vaak al lang voldoende.
  Toch is het goed te communiceren en feedback te vragen. Juist ook om de heler in contact te brengen/ houden met het eigen proces en voor jezelf als helper is het goed om feedback te krijgen. Hoe gaat het met iemand? Gaat iemand niet over een grens heen? Zitten mijn handen nog op de goede plaats of is er nu een andere plats gewenst? Wat zegt de heler zelf over het proces?.

  Aan de andere kant zijn er veel mensen actief als coach met de taal juist als (soms) enige communicatiemiddel. En dan blijven er kansen op heling (of in veilige ontspannenheid loslaten) wellicht liggen omdat de blokkade niet energetisch wordt benaderd.

  PILOT en BRAINSTORM
  Deze brainstorm is er op gericht het grensgebied, overlappingen en combinatiemogelijkheden tussen QT en meer verbaal gerichte coaching in beeld te brengen. Voor QT-ers met level 1 een mogelijkheid om de gesprekstechnieken te oefenen ter versterking van de energetische processen, voor (verbaal gerichte) coaches om de aanvullende kansen van energetische healing te leren benutten.
  Interesse? Laat maar weten?
  Vraag je je ook wel ‘ns af hoe je gewenste gedragsverandering effectiever en ‘voelbaarder’ zou kunnen maken? Soms ervaar je wellicht de beperkingen van het gesproken woord en voel je aan dat er iets anders nodig kan zijn….
  Dan kan het leren toepassen van Quantum-Touch datgene zijn waar je naar op zoek bent.
  Aan de andere kant kun je als energetisch healer betrokken zijn veranderingsprocessen van mensen die soms wat effectiviteit en ook verbale ondersteuning / onderbouwing nodig hebben? Het woord of begrip kan net dat zetje geven in loslaten, in begrip, in verandering.

  EEN AANPAK: COACH+QT = QUANTUM-COACH

  Er zijn manieren om dit jezelf eigen te maken en te integreren in je aanpak.
  Invalshoek 1: Als coach zonder ervaring met QT leer in 2 gerichte sessies wat Quantum-Touch is, hoe je Quantum-Touch kunt doen (als heler en als helper), hoe het praktisch werkt.
  Invalshoek 2: QT-ers met level 1 leren in 2 praktische sessies gesprekstechnieken toepassen bij het ondersteunen van mensen met emotionele issues (en wie heeft die niet?!)
  Vervolgens vinden er voor beide groepen praktische sessies plaats gericht op de integratie van een energetisch (QT) aanpak en de meer verbaal-agogische benadering.

  Interesse?
  Wat spreekt je aan, wat niet?
  Wil je meedoen met een nadere brainstorm of pilot-sessies?
  Je bent welkom.
  Reageer desgewenst anoniem maar wel met een inhoudelijke motivering en betrokkenheid bij het onderwerp?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: